Povestea flautului de aur

Ne plac povestile. Ne plac povestile cu final fericit. Iar povestile noastre au si o coloana sonora pe masura.

Daca ultima noastra poveste era cu printese - cele trei dive - urmatoarea este cu doi cavaleri si un giuvaer. Un flaut fermecat. Flautul de aur.

Povestea noastra începea în Japonia, unde s-a nascut flautul de aur, a trecut si prin America, unde au studiat si au fost colegi cei doi eroi principali, Ion Bogdan Stefanescu si Horia Mihail si traieste o noua primavara zilele acestea, în România.

Noi, cei care spunem astfel de povesti, care poarta numele Pianul calator, Duelul viorilor si nu numai, suntem Radio România Cultural si asociatia culturala Accendo. Si facem acest lucru pentru ca numai optimismul deschide drumuri catre viitor.

Diferenta între povestile noastre si ale altora este ca povestile noastre sunt adevarate. Ele chiar se întâmpla.

Si nu se întâmpla într-un turn de fildeș ci oriunde este nevoie de ele într-o tara din vacarmul careia trebuie sa se mai desprinda, din când în când, puritatea si lumina unui sunet de flaut.

De data aceasta, flautul de aur, Ion Bogdan Stefanescu si Horia Mihail vor pleca de la Bacău, pe 6 noiembrie si îsi vor încheia calatoria la Chișinău, pe 17 noiembrie. Va invitam sa fiti din nou martorii unei întâlniri artistice exceptionale, între flautul de aur Muramatsu, chintesenta a artei si preciziei japoneze si doi muzicieni români de prima clasa - flautistul Ion Bogdan Stefanescu si pianistul Horia Mihail.

Ei vor parcurge în fiecare dintre orasele alese pentru aceasta expeditie un repertoriu ce porneste de la simplitatea lui Bach si Mozart, parcurge romantismul lui Dvorak, trece prin sonoritatile si armoniile sofisticate ale lui Poulenc si ne provoaca sa redevenim contemporani prin Taktakishvili si Mower.

Oltea Șerban-Pârâu