Flautul de aur "Muramatsu"

Muramatsu este prima companie din Japonia care a început sa produca flaute pentru profesionisti înca de la începutul secolului XX. Cu timpul a devenit Rolls Royce-ul flautelor la nivel mondial.

Politica firmei a fost întotdeauna ca fiecare angajat sa studieze flaut în cele mai importante scoli ale lumii. Asadar, absolut toti angajatii stiu sa cânte la flaut.

Flautele sunt confectionate din argint, aur de diferite categorii sau platina. Muramatsu a transformat instrumentul într-o opera de arta, angajând singurul om din lume capabil sa graveze fiecare clapa si placa ambusurii, nu numai din motive estetice, dar si pentru a obtine o priza mult mai buna a flautistului cu instrumentul.

Este singura companie din lume care nu ofera reduceri la cumparare si care nu cunoste fenomenul de criza mondiala. Rezultatele companiei au generat aparitia unui adevarat club, similar cu acela al violonistilor care cânta pe Stradivarius sau Guarnieri, clubul celor care cânta pe flaut Muramatsu de aur.

Ion Bogdan Stefanescu este singurul flautist din România care beneficiaza de un astfel de instrument. Pentru meritele deosebite pe care conducerea Muramatsu a considerat ca acesta le are, comanda lui a fost onorata în doar 8 luni, desi, în general, se asteapta mai bine de doi ani pentru obtinerea unui astfel de instrument. Flautul a fost ales de o echipa de patru angajati ai firmei care, timp de 3 ore, l-au ascultat si imprimat cântând pe mai multe flaute de diferite karate pe Ion Bogdan Stefanescu. În cele din urma au ales pentru el flautul de 18 karate masiv.

Hiroshi Aoki, flautist profesionist, câstigator a nenumarate premii internationale, este cel mai important constructor de flaute din ultimii 50 de ani si creierul acestei companii. Pentru inovatiile pe care le aduce, compania cheltuieste anual câteva milioane de dolari pentru ca ideile acestuia sa fie puse în practica. Acesta este un motiv pentru care Muramatsu este întotdeauna cu un pas înaintea tuturor celorlalte companii japoneze sau americane, celebre în producerea flautelor.