Fernando Mihalache

Fernando Mihalache este unul dintre putinii acordeonisti români cu o prezenta constanta pe multe scene din tara si strainatate, într-o varietate de genuri artistice, de la spectacole muzicale sau de jazz, concerte, la recitaluri camerale. În anul 2014 înființeaza prima clasă de acordeon la Universitatea Națională de Muzică din București. Sustine o serie de recitaluri în ansamblul Traffic Strings la Ateneu, Sala Radio precum si în tara în diverse festivaluri. Tot cu acest ansamblu realizeaza si doua compact discuri: Tango Finesse (2009) si Tango Aficionado (2013).

Alaturi de vibrafonistul Alexandru Anastasiu, pune bazele unui proiect de anvergura – Accord Vibes (acordeon, vibrafon si contrabas) cu care sustine mai multe recitaluri si turnee precum si doua compact discuri: Just Musette(2013) si Just Tango (2016).

Un alt proiect unic prin asocierea timbrala (flaut, acordeon, pian si contrabas) cât si prin repertoriul abordat este Maxim Quartet, proiect ce participa în festivaluri de prestigiu precum: Festivalul George Enescu, European Weeks Festival in Passau ori Festival of Ierusalim.

În Festivalul „Saptamâna Internaționala a Muzicii Noi” din anul 2017 sustine în prima auditie româneasca alaturi de Orchestra de camera Radio, „Concertul pentru Acordeon si Ansamblu de Camera” de Aurel Stroe.

În septembrie 2018 în cadrul turneului national „Muzica Palatelor României” prezinta primul proiect solo „De la Bach la Galliano” la acordeon si bayan.
Un proiect inedit în peisajul muzical românesc este proiectul „Synthcordia”, Fernando Mihalache (bayan) și Catalin Cretu (electronics și live video processing) cu lucrari semnate de cei doi interpreti, prezentat în cadrul festivalului „Saptamâna Interna?ionala a Muzicii Noi”din 2019.

În noiembrie 2019, publica primul volum de Sonate (D. Scarlatti) aranjate pentru acordeon iar în 2020 face o transcriptie a Inventiunilor la doua voci de J.S. Bach.